Vinkje-groen

100% OP KLANTENKOERS

Externe expertise van een interim verkoopdirecteur biedt vaak uitkomst

  • als een organisatie meer tijd nodig heeft om een geschikte nieuwe verkoopdirecteur te vinden
  • wanneer de huidige commercieel directeur (tijdelijk) niet beschikbaar is
  • om verandering teweeg te brengen, de neuzen de juiste kant op te krijgen en fris tegen de bestaande materie en complexiteit van verkoopteams aan te kijken. Uit de praktijk blijkt dat het nemen van beslissingen en het maken van de juiste keuzes moeilijker kan zijn als medewerkers al langere tijd bij jouw organisatie betrokken zijn.

Een interim verkoopdirecteur is dan ideaal. Hij helpt bij het nemen van moeilijke beslissingen en het doorvoeren van veranderingen. Een specialist die wordt ingezet voor tijdelijke vervanging, als extra capaciteit of om het inhoudelijke niveau van een team op te krikken.
Ik vind het belangrijk om te specialiseren en mijzelf niet te presenteren als ‘thuis op alle terreinen’. Een specialist biedt meer zekerheid. Jij laat specialisten graag binnen, terwijl je generalisten liever weert.
Mijn specialisme, door jarenlange ervaring opgedaan, is:

Bouw
Productie
Groothandel
Maakindustrie

“Nooit meer de onzekerheid van een lege verkooptrechter”

“Het gaat erom dat je hetgeen je van nature in huis hebt kunt inzetten om succesvol te zijn”

Vinkje-groen

SNEL, HERKENBAAR EN HELDER

Met een frisse, objectieve blik naar jullie organisatie kijken en de helpende hand bieden. Door het stroomlijnen van verkoopprocessen en begeleiden van commerciële teams.
We gaan snel werken aan herkenbare en heldere marktbenaderingsconcepten waardoor het (potentiële) klanten gemakkelijker wordt gemaakt om te kiezen voor jullie bedrijf  en waardoor het verkoopteam met een sterke propositie de markt in kan gaan.
De aanpak van een professional garandeert omzetstijging, tijdwinst, rendementsgroei en het doorvoeren van noodzakelijke veranderingen. Ik geef mensen daarin ruimte maar ook duidelijkheid . Door conceptueel te denken en planmatig te werken.
Uiteraard wordt een goede borging verzorgd zodat ook na het vertrek van de interim verkoopdirecteur alles perfect doordraait. Iedereen voelt zich weer helemaal thuis in een nuchtere, pragmatische en klantgerichte onderneming.

“Er is weer een sterke basis, er is discipline. Het onderling vertrouwen is terug én het verkoopteam functioneert nu veel beter”

Vinkje-groen

OGSM: VERKOOPPLAN OP 1 A4

Op basis van jullie wensen stellen we het commercieel plan op en de voorwaarden waarmee geformuleerde doelstellingen worden gerealiseerd. Het zal met éen oogopslag duidelijk zijn hoe die doelstellingen samenhangen en het gezamenlijke verkoopdoel verwezenlijkt gaat worden. Men noemt de OGSM-methode ook wel het ‘businessplan op 1 A4’ omdat het kort, duidelijk en krachtig moet zijn. We focussen op die 20% van de klanten die 80% van de omzet (kunnen) maken.
We toetsen periodiek de voortgang aangaande de doelstellingen, prestatie-indicatoren en gedefinieerde targets. Waar mogelijk ben ik zelf ook commercieel actief in de markten waar jij kansen en mogelijkheden ziet.
Doorpakken, proactief zijn, bouwen en excelleren zonder poeha : dat is wat jullie gaan doen.
De interim-verkoopdirecteur is daarbij inspirerend en zorgt dat jullie mensen al snel het beste uit zichzelf halen.

“Een specialist biedt meer zekerheid.”

“Snel werken aan herkenbare en heldere marktbenaderingsconcepten.”

You’ve got the skills to change the game!

Be master of your own destiny, let’s make you stand out

Ja, ik wil gegarandeerd 95% meer kans op Succes